Okunan Makale:
Bahar akşamı tarifi

Bahar akşamı tarifi

Bir Bahar Akşamı | Port Magazine

Yazı Fergus Henderson, Fotoğraf Tobias Alexander Harvey

  • Zeytinyağı 
  • Vinaigrette sos 
  • 1 Tavşan eti – çeşnilenmiş
  • 2 Pırasa – temizlenmiş ve doğranmış 
  • 1 Büyükçe patates – soyulmuş ve doğranmış 
  • 1 Soğan – soyulmuş ve doğranmış
  • 1,5 litre tavuk suyu 
  • 2 diş Sarımsak – soyulmuş ve doğranmış
  • 1 demet Kekik ve maydanoz
  • 1 kg Taze bezelye – kabukları ayıklanmış 
  • 1 kg Taze bakla – kabukları ayıklanmış 
  • Bir avuç Taze nane – kullanmadan hemen önce toplanmış ve kıyılmış 

Tüm malzemelerin sığacağı büyüklükte bir tencere alın, biraz zeytinyağı koyun ve ısıtın. Et parçalarını hafifçe kızartın ve sonra tencereden çıkarın; tencereye pırasa, patates ve soğanı ekleyin. Bu sebzeleri biraz kavurun – renkleri fazla değişmesin – ve etleri tekrar tencereye koyun. Tencereye malzemelerin üzerini geçecek kadar tavuk suyu ekleyin ve sarımsakla taze otlarını da koyup karıştırın. İstediğiniz baharatları da ekleyin ve tencereyi kaynamaya bıraksın, kaynayınca 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Eti tencereden çıkarın, yemeğin suyuyla biraz ıslatın ve başka bir yerde sıcak kalmasını sağlayın. Tencerede kalan tavuk suyu ile sebzeleri tekrar kaynatın, bezelye ve baklaları ekleyin ve bezelyeler ile baklalar pişinceye kadar beş dakika boyunca kaynatın (fakat bezelyeler ile baklaların renklerini kaybedip fazla pişmemesine dikkat edin). Şimdi, tenceredeki sebzeleri süzün ve yemeğin suyunu sebzelerden ayrı olarak bir tarafta saklayın (bu suyla harika bir çorba yapabilirsiniz). Sebzeleri mutfak robotuna koyup püre haline getirin (fazla kuruysa, yemeğin suyundan biraz ekleyin). 

Yemeğin baharatlarını kontrol edin ve naneyi vinaigrette sosla karıştırın. 

Tavşan etiyle püreyi birlikte servis ederken üzerine biraz vinaigrette sos gezdirin; yanında sıcak pancar da servis edebilirsiniz. Renk kombinasyonu çok hoş gözükecek ve muhteşem lezzet verecektir. 

Yorumları Gör (0)

Cevap bırak

E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacak.

© 2019 Port Magazine
Tüm Hakları Saklıdır.

Başa Git